Humboldt-Institut


Az 1977-ben alapított iskola ma már 16 különböző helyszínen oktat Németország-szerte. A 18 év feletti felnőtt hallgatók részére német tanfolyamok számos formája áll rendelkezésre, a rövidebb nyári tanfolyamoktól egészen a több hónapos felkészítésig. Számukra fenntartott iskolák Berlinben, Bad Schussenriedben és Constance-ban találhatóak.

A heti 25-30 tanórás tanfolyamok kitűnő lehetőséget nyújtanak az idegen nyelvvel kapcsolatos félelmek felszámolására, hiszen a kis, átlagosan 10 fős csoportokban folyó tanórák során a hazai iskolákban kevéssé fejleszthető beszédkészségre és az új szókincs gyakorlására helyezik a hangsúlyt. A tanfolyamok díja tartalmazza a tankönyvek árát.

8-15 éves gyerekeknek junior tanfolyamokat kínál az iskola, ahol arra is figyelmet fordítanak, hogy a gyerekek életkora közötti különbség ne haladja meg a 4 évet. A juniorok számára fenntartott iskolák gyönyörű tájakon várják a nebulókat – vagy igen festői kisvárosokban, falvakban, vagy nagyobb városszéli területeken. Iskolák: Bad Schussenried, Lindenberg, Berlin-Lehnin, Schloss Heessen, Schloss Wittgenstein.

A 14-18 éves diákok részére fenntartott iskolák egyrészt zöldterületeken, másrészt nagyobb városok központjaiban helyezkednek el. A tinédzserek általában bentlakásos kollégiumi szállásban részesülnek; Meersburgban és Lindenbergben lehetőség van családi elhelyezésre is.

http://www.humboldt-institut.org/

Felnőtt tanfolyamok (18 év felettieknek):