Tanfolyamaink és ezek jellemzői


A tanfolyam megkezdésének napján (egyre több esetben akár még előtte Magyarországon) a tanulók szintfelmérésen vesznek részt, melynek eredménye alapján a számukra legmegfelelőbb szintű csoportokba kerülnek.

Teljesen kezdő diákokat csak a hivatalosan meghirdetett kezdési időpontokban fogadnak az iskolák a csoportos tanfolyamokon, de sok iskola csak magánórák keretében oktat kezdőket.

Az iskolákban egyidőben általában 7-9 különböző nyelvi szintű csoport indul. A csoportok kialakításánál gondosan ügyelnek a nemzetközi összetételre, így gyakran előfordulhat az is, hogy a diákok nem találkoznak honfitársaikkal.

A nyelvtanfolyamok befejeztével az iskolák az elért nyelvi szintről kurzuslátogatási igazolást állítanak ki (melyet egyes iskoláknál külön kell kérni).

Az Általános nyelvtanfolyam leggyakrabban félnapos elfoglaltságot jelent. A legfontosabb nyelvtani ismeretek, szókincsbővítés, kifejezések, mondattani ismeretek képezik a tananyag gerincét. Kezdőknek és alapfokú nyelvismerettel rendelkezőknek általában ezt a tanfolyamot ajánljuk akkor, ha több időt tudnak a kinntartózkodásra szánni. Egyes iskolákban váltakozó órarenddel délelőtt vagy délután oktatnak.

Az Intenzív nyelvtanfolyam egész napos képzést jelent, legalább heti 4 napon. Délelőtt általában 4 nyelvórát tartanak, egy vagy két szünettel. A délutáni képzés 1-2 óráján a délelőtt tanultakat mélyítik el, és gyakorolják a tanulók. A nap további részében lehetőség nyílik az egyéni tanulásra. Az iskolák felszereltségéhez hozzátartozhat a nyelvi laboratórium, multi-média, illetve az önképző (self-access) terem, ahol a diákok a tanórákon kívül is találnak maguknak tananyagot, olvasnivalót.

Intenzív Plusz tanfolyamok – a délelőtti csoportos képzés kiegészítéseként délután magánórák keretében folyik az oktatás. Általában napi 2 (heti 10) magánórát ajánlanak az iskolák. A tanfolyam előnye, hogy jól egyesíti az elmélyült, egyénre szabott tanulást a csoportos kommunikatív foglalkozásokkal.

A vizsgaelőkészítő tanfolyamoknál a jelentkezés előtt az előzetes szintfelmérés Magyarországon, on-line történik. A tanfolyamok meghatározott időtartamúak, a vizsga a tanfolyam végén az iskolában vagy a helyi vizsgaközpontban tehető le. Jelentkezni a vizsgára legtöbb esetben a vizsga előtt néhány hónappal kell.

Szakmai (speciális) nyelvtanfolyamok – több iskolában kínálunk színvonalas szakmai nyelvtanfolyamokat (üzleti, banki, jogi, orvosi nyelv) szakemberek részére. Ezekre a tanfolyamokra általában középszintű nyelvtudással rendelkezők jelentkezését várjuk. Az Executive névvel jelölt tanfolyam exkluzív környezetben, magánórákkal kiegészített kiscsoportos oktatást takar, kevés idővel rendelkező vezető beosztású nyelvtanulóinknak ajánljuk.

Magánórák – a leghatékonyabb képzés, minden iskolában kérhető. Heti néhány órában is végezhető tanfolyam. Heti 10-20-30 magánóra már rövid idő alatt is nagyon jó eredményekhez vezet. Sok iskola csak magánórák keretében oktat kezdőket.